Thursday, January 24, 2013

Eesti naise mees



EESTI NAISE MEES

Eesti naise mees oli konkreetne vend. Tema ennast juba nörritada ei lasknud. Käis ehitusel tööl, aga palk oli vilets. See polnud õige mehe palk. Küsis ülemuselt pool juurde. Ülemus kukkus vinguma, et suitsupausid liiga pikad ja joga peaga tullakse tööle. Selline jama ajas mehel sita keema, lõi rusika lauala ja tuli päevapealt ära. Ei kirjutanud ei avaldust ega midagi. Ülemus, vana jobu, jättis osa rahadest maksmata, väitis, et tööluus. On ikka sitapea.
Aga eesti naise mees ei virisenud. Tal oligi selg valutama hakanud ja vajas puhkust.
Tema tubli naine käis mitmel kohal tööl. No tal seda energiat jagus! Mees oli oma naise üle vahel päris uhkegi. Elu oli neil enam-vähem. Katus pea kohal, toit laual ja riie seljas. Lastega polnud ka suuremat muret, need olid enamuse ajast oma toas ja vahtisid arvutisse.
Aga mehele tundus, et miski oli puudu, hing ihkas midagi enamat.
Naine oli vahel liiga jutukas, tuli koju, hakkas kohe sehkendama lastetoa ja köögi vahet ja muudkui patras! Segas kohe telekavaatamist. Hea oli see, et ta oskas hästi süüa teha. Eriti maistvad olid tema keedetud makaronid, aga ega tal oidu eriti ei olnud selle söögitegemise kohapealt, sest suurt peale makaronide ta teha ei viitsinud. Ära tüütas! Vahel, mõne pidulikuma sündmuse puhul tegi kanapugusid või mõnda muud head-paremat. Aga eks ta kippus laisaks minema viimasel ajal. Vahel jäi diivanile terveks ööks teleka ette magama. No mis magamine see on! Niipalju peaks ikka viitsima, et veaks oma paksu kere voodisse.
Vahel tundus ta täitsa mõistlik. Näiteks siis, kui mees Soome tööle läks, kodust kaugele, et peret ära elatada. Kas tema oli süüdi, et seal rahadega üle lasti? Kuradi põdrad! Õnneks polnud naine pahane, sai asjast aru, maksis maksud ja laenugi. Võttis lisatöökoha. Mees mõtles, et tal polegi oma naisele peaagu mitte midagi ette heita. Vahel ainult seda, et ta kipub õlle ja seksiga koonerdama. Ja oli kuidagi uimane, särtsu jäi väheks. Ning uued riided võiks ka endale osta, käib nagu vana köss oma kaltsudega ringi.
Mees viskas rahuloleva pilgu nagi poole. Seal rippusid tema uhke ehtsast nahast tagi ja moekad lambavillavoodriga saapad, mille ta Soomest ostnud oli. Nende kõrval aga rippus naise vanamoodne ja kulunud mantel. Tegi kohe häbi. Mees avas õlle ja uputas häbi pudelisse.  

No comments:

Post a Comment